NEP pomáha

Naša cesta pomoci komunite

Pomoc slabším je neoddeliteľnou súčasťou zodpovedného prístupu každej spoločnosti, ktorá si uvedomuje svoju úlohu v rámci komunity. V spoločnosti Národný energetický projekt (NEP) veríme, že každý môže prispieť k zlepšeniu života tých, ktorí sa ocitli v náročných životných situáciách. Naša pomoc preto smeruje tam, kde je najviac potrebná, a radi podporujeme občianske združenia, ktoré sa venujú slabším a zraniteľným členom spoločnosti. V rámci nášho programu NEP pomáha sme sa rozhodli zapojiť do aktivít OZ Dobré srdiečka a OZ Topoľčianske packy.

Spolupráca s OZ Dobré srdiečka: Vianočná zbierka hračiek

Pred Vianocami sme sa s radosťou zapojili do charitatívnej zbierky hračiek organizovanej OZ Dobré srdiečka. Cieľom tejto iniciatívy bolo vyzbierať hračky od ľudí, ktorí ich už nepotrebovali a darovať ich deťom zo sociálne slabších rodín. Spoločnosť NEP podporila zbierku prostredníctvom našich sociálnych sietí, kde sme vyzvali ľudí, aby priniesli hračky do nášho sídla. Pre tých, ktorí sa nemohli dostaviť osobne, sme zabezpečili odvoz darovaných hračiek naším vozidlom. 

Táto zbierka sa stretla s veľkým ohlasom – podarilo sa nám vyzbierať množstvo hračiek, ktoré priniesli radosť deťom počas vianočných sviatkov. Naši zamestnanci sa k tejto aktivite pripojili a okrem darovania hračiek sa aktívne zapojili do balenia, aby každá jedna bola krásnym vianočným darčekom. Potom sme ich osobne odovzdali OZ Dobré srdiečka. Toto občianske združenie zabezpečilo, aby sa hračky dostali priamo k rodinám, ktoré to potrebovali najviac. Tento projekt sme realizovali prvý rok a jeho úspech nás motivuje pokračovať v podobných aktivitách aj do budúcnosti.

Podpora OZ Topoľčianske packy: Pomoc zvieratám v núdzi

Na konci roka sa OZ Topoľčianske packy ocitlo v ťažkej finančnej situácii, keď oznámili, že im chýba 1622 eur na vyplatenie dlhov u veterinárov na lieky, granule a ďalšie potrebné veci pre zvieratá, ktoré sú v ich starostlivosti. 

S prosbou o pomoc sa obrátili na verejnosť prostredníctvom svojich sociálnych sietí. NEP sa rozhodol okamžite konať a celú potrebnú sumu 1622 eur sme im zaslali, aby mohli vyrovnať dlh a pokračovať v starostlivosti o zvieratá, ktoré potrebujú pomoc.

Podpora benefičného podujatia „Objatie tónov“

V rámci našich aktivít sme mali česť podporiť benefičné kultúrne podujatie s názvom „Objatie tónov“, ktoré sa konalo v nedeľu 28. januára 2024 v športovej hale v Leviciach. Toto podujatie, ktoré organizuje Občianske združenie Milan Štefánik v spolupráci s Občianskym združením Ostrov v Leviciach a pani Beátou Miškovičovou už štrnásty rok, je venované mentálne a zdravotne postihnutým deťom zo 33 zariadení a domovov sociálnych služieb pre zdravotne postihnutých zo západného Slovenska. Naša podpora prispela k tomu, aby sme priniesli radosť a nezabudnuteľné zážitky mnohým hendikepovaným deťom. V kultúrnom programe vystúpili známe hudobné skupiny, vrátane skupiny Gladiátor, kapely Tata Bojs z Čiech, Michael Jackson Tributeband z Holandska, vystúpila aj tanečná skupina Zumba Sonyes. Moderátorom podujatia bol obľúbený herec a zabávač Roman Pomajbo z televízie Markíza, ktorý podujatiu dodal príjemnú a uvoľnenú atmosféru. 

Súčasťou podujatia boli aj kreatívne a pohybové workshopy, ktoré umožnili deťom s mentálnym postihnutím zapojiť sa do rôznych aktivít. Deti si mohli vyskúšať: 

• Latinsko-americké zumba tance, ktoré priniesli radosť a možnosť pohybu 
• Maľovanie na ruky a enkaustiku – techniku maľovania horúcim voskom na papier 
• Prútikárstvo, ktoré rozvíjalo jemnú motoriku a tvorivú činnosť 
• Ozdobovanie figúrok a sadrových odliatkov, kde deti mohli prejaviť svoju kreativitu 

Tieto workshopy nielen zabavili, ale aj pomohli deťom rozvíjať nové zručnosti a priniesli im pocit úspechu.

Naša vízia do budúcnosti

Národný energetický projekt sa zaväzuje pokračovať v podpore komunít a charitatívnych organizácií aj v budúcnosti. Prostredníctvom takýchto aktivít pokračujeme vo svojej misii byť nielen lídrom v oblasti energetiky a technológií, ale aj spoločensky zodpovedným subjektom, ktorý prispieva k podpore celej komunity. 

Veríme, že tak môžeme spoločne prispieť k vytvoreniu lepšej, solidárnejšej spoločnosti, kde pomoc tým, ktorí to potrebujú, nie je len povinnosťou, ale aj vyjadrením ľudskosti a starostlivosti o naše okolie.
Národný energetický projekt SK s.r.o.
Dopravná 1364/11 
955 01 Topoľčany
© 2024 Národný energetický projekt s.r.o.